Biografie

Gestart in 1977

Het Goede Doel werd in 1977 opgericht door Temming en Van Herk. Later dat jaar werd Westbroek er door zijn jeugdvriend Temming als zanger bijgehaald.

Grootste Hit

Wist je dat Alles Geprobeerd de grootste hit van Het Goede Doel was qua verkopen? Menigeen denkt dat dit België of Vriendschap is.

Doe Maar niet…

Met Doe Maar behoorde Het Goede Doel tot de grootste Nederpopbands in de jaren 80. Mensen kozen vaak partij voor Het Goede Doel of Doe Maar.

Hitschrijvers

Wist je dat Henk en Henk ook muziek hebben gecomponeerd en geschreven voor Ramses Shaffy, Herman van Veen en Linda de Mol?

Ken jij de bandleden al?

Laat ons de band voorstellen…

Het Goede Doel is met afstand de meest eigenzinnige en eigenwijze band van Nederland. De heren H. en H. laten zich niet eenvoudig in een hokje plaatsen. De muziek van de band is nooit onder één noemer te vangen geweest maar, in welke stijl of bezetting er ook gespeeld wordt, altijd is daar het onmiskenbare Het Goede Doel geluid. Ook nu is dat
het geval. Gitarist Joost Vergoossen (al een paar jaar door vakblad De Gitarist uitgeroepen tot de beste gitarist van de Benelux) en saxofonist Peter Hermesdorf (al een paar jaar door de heren H. en H. uitgeroepen tot de beste saxofonist van Limburg en ver daarbuiten) hebben beiden een zeer herkenbaar geluid.

Henk Temming

Componist, Toetsen & Zang

Joost Vergoossen

Gitarist

Hans van den Hurk

Drummer

Peter Hermesdorf

Saxofonist

Henk Westbroek

Tekstschrijver & Zang

Geert Keysers

Toetsenist

Richard Ritterbeeks

Bassist